Wat Doen We

We leggen vloeren in nieuwe, oude of historische panden, restaureren bestaande vloeren waar is verbouwd of moet worden aangeheeld na bijvoorbeeld een waterschade.

Productie

De meeste vloeren die we leggen, maken we zelf. We gebruiken ruwhout van een houtzagerij, hier vlakbij op de Veluwe, wat we verwerken tot massieve vloerdelen, toplagen voor gelaagd parket of stroken voor bijvoorbeeld visgraat of andere tapis vloeren. Het gelaagde parket bestaat uit een basis van berken multiplex, waarop een toplaag van 3, 4 of 6mm wordt verlijmd. Wij maken ook gebruik van oud eiken, wat wordt gezaagd tot vloerdelen en door ons kan worden verwerkt tot unieke, authentieke vloeren of voor het restaureren van historisch parket. We maken op deze manier vloeren op elke gewenste breedte of lengte, in de kwaliteit die we zelf verlangen om tot een hoogstaand eindresultaat te komen. Door de productie in eigen hand te houden leveren we snel, op maat en kwalitatief hoogstaand, waardoor ook met leggen zeer efficiƫnt gewerkt kan worden.


Behandelingen

Het hout dat bij ons de deur uitgaat kan op veel verschillende manieren zijn behandeld. Om het uiterlijk van het hout aan te passen kan het gerookt, gebrand, gebleekt, gebeitst of gespoten worden, waarna in de meeste gevallen een afwerking met monocoat hardwax olie volgt in onze oliestraat, in kleur naar keuze. Alle producten zijn te onderhouden volgens een vast systeem en ook op de lange termijn mooi te houden. Klik hier voor meer informatie (afwerking)